Home DuitsDuits

Klik hier om naar het besloten deel van uw sectie te gaan.
Klik hier als u uw lidnummer en/of pincode niet meer weet.Examenbesprekingen Duits 2015

Download hier het verslag van de eindexamenbespreking Duits HAVO Almelo.
Download hier het verslag van de eindexamenbespreking Duits HAVO Drachten.
Download hier het verslag van de eindexamenbespreking Duits VWO Zwolle.
Download hier het verslag van de eindexamenbespreking Duits VWO Drachten.Klik hier voor de flyer.De Sectie Duits van Levende Talen draagt met tal van activiteiten en initiatieven bij aan de doelstellingen van Levende Talen in het algemeen. Daarnaast zet zij zich in voor de belangenbehartiging en versterking van het vak Duits: het sectiebestuur volgt de gebeurtenissen in de onderwijspolitiek op de voet en reageert daar op indien nodig.

Vaste activiteiten zijn de studiedagen van Levende Talen, het tweejaarlijkse Nationaal Congres Duits, regionale examenbesprekingen en diverse regionale Stammtische.Voor leerlingen organiseert de sectie Duits jaarlijks de Profielwerkstukkenwedstrijd en de Nationale Deutscholympiade.Er wordt nauw samengewerkt met het Goethe Institut, het Duitsland Instituut Amsterdam, het Vaklokaal Duits http://www.duits.de/, de Vereniging van Germanisten aan Nederlandse Universiteiten (VGNU), de Vereniging van Lerarenopleiders Duits (VLOD), de werkgroep Deutsch macht Spass. Tevens is de sectie Duits lid van het Internationaler Deutschlehrerverband.

Het sectiebestuur voelt zich graag gesteund door docenten Duits die hart voor het vak hebben en dat tonen door hun lidmaatschap van Levende Talen.

Leden kunnen met hun lidnummer en persoonlijke pincode inloggen (zie rechts boven op deze website) om in het ledenmenu te komen. Niet-leden kunnen zich nu inschrijven als lid om van alle voordelen van het lidmaatschap te profiteren.

 Als u zich wilt aanmelden als nieuw lid van Levende Talen klik hieronder op de knop "Aanmelden". U kunt dan ons online-aanmeldingsformulier invullen .

Meld u aan via het het online-aanmeldingsformulier:

 
Als u zich aanmeldt als lid verklaart u daarmee tevens kennis genomen te hebben van de statuten van de Vereniging van Leraren in Levende Talen en met de bepalingen t.a.v. het lidmaatschap akkoord te gaan.

 

Machtigingsformulier voor doorlopende incassomachtiging contributie - als u van deze betaalwijze gebruik wilt maken.


Berichten / agenda


Vakbondsnieuws
Actueel vakbondsnieuws en MHP Nieuwsbrieven Lees verder

Extern nascholingsaanbod
Lees verder

Verenigingsnieuws:
Lees verder